Online Shop

Blijf op de hoogte

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste ons laatste nieuws, onze nieuwe collecties, promoties en uitnodigingen voor onze events.

Bij Pasen naar de zon ? Bij Pasen naar de zon ?

NIEUWS | 29-03-2018 : 08:00 | Overzicht van nieuws & events

We vinden het allemaal aangenaam als de eerste zonnestralen weer tevoorschijn komen en kunnen niet wachten om naar buiten te gaan en van het heerlijke weer te genieten. Toch is het belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken.

 

Veel mensen zijn al bekend met het belang van zonbescherming en zonnebrandcrèmes, maar toch is er soms onduidelijkheid over wat het nou precies doet, welke factor past er bij uw huid en hoelang is zonnecrème houdbaar?

 

Hieronder geven wij u wat extra tips:

 

 

1. Verzorg uw huid

 

Het beschermt ons dus tegen schadelijke invloeden. Maar is het ook goed voor de huid?

 

 

Veiligheid is de nummer 1 prioriteit bij zonnebrandproducten, niet alleen door de beste filters te gebruiken, maar ook door te zorgen dat het product tolerant is voor de huid. Hier hangt mee samen dat we altijd de beste ingrediënten kiezen in onze zonnebrandproducten. Hydraterende en kalmerende bestanddelen, en daarnaast ook antioxidanten om onze huid nog eens extra te beschermen. De laatste jaren vinden we zelfs steeds meer actieve ingrediënten terug in zonnebrand crèmes, bijvoorbeeld PHE-resorcinol tegen pigmentvlekken of salicylzuur tegen onzuiverheden. Ideaal dus als u bijvoorbeeld last heeft van een zonneallergie!

 

2. Zonbescherming en zonnebrandcrème: waar moet u op letten

 

Zijn er verder belangrijke punten waar op gelet moet worden bij het kiezen van een zonnebrandcrème?

 

Het is belangrijk om bij het kopen van een zonnebrandcrème goed te weten waar u precies naar op zoek bent. Wat verwacht u van een zonbescherming? Bent u op zoek naar een product voor lichaam of gezicht? Welke factor heeft u nodig? Koopt u het voor uzelf of voor uw kind? En wilt u een product met of zonder parfum? Een zonnecrème met dry touch textuur of juist iets rijkers? Iets om zweet en water te weerstaan? Het is hierbij ook belangrijk om advies te vragen bij uw schoonheidsspecialiste. Wij kunnen het juiste advies geven over welk product het beste bij uw type huid en gebruik past.

 

3. Een geschikte factor voor uw huid en hoe lang u ermee in de zon kunt verblijven

 

Er is veel keuze qua soorten zonnebrand, hoe kiest men de juiste factor?

 

De beschermingsfactor (SPF – sun protection factor) drukt de werkzaamheid van zonnebrandcrème uit tegen UV-B stralen. Het gaat om het UV-absorberend vermogen van de crème. Anders gezegd: de SPF geeft aan hoe veel langer iemand in de zon kan zitten zonder te verbranden bij gebruik van een zonnebrandcrème in vergelijking tot wanneer men geen zonnebrandcrème gebruikt. Een voorbeeld: Bij een SPF van 4 kan iemand die na 10 minuten in de zon nog net geen last heeft van verbranding 40 minuten in de zon zonder te verbranden. Indien diezelfde persoon factor 15 zou gebruiken is dat 150 minuten.Welke beschermingsfactor het meest geschikt is hangt onder meer af van het huidtype, wij adviseren:

• Huidtype 1:

Verbrandt zeer snel en wordt niet bruin.

Advies: SPF 50+

• Huidtype 2:

Verbrandt snel en wordt langzaam bruin.

Advies: SPF 30 of hoger

• Huidtype 3:

Verbrandt niet snel en wordt makkelijk bruin.

Advies: SPF 20 of hoger

• Huidtype 4:

Verbrandt bijna nooit en bruint zeer snel.

Advies: SPF 20 of hoger

 

 

In de regel is het altijd: hoe hoger hoe beter, dus bij twijfel kunt u het beste altijd een hoge bescherming gebruiken.

 

4. De houdbaarheid van zonnebrandcrème

 

Tot slot: Hoe lang is zonnebrand houdbaar?

 

Op de verpakking van uw zonnebrand of zonnecrème staat aangegeven hoelang het product nog optimaal te gebruiken is, nadat je het voor het eerst geopend hebt. Dat kan je zien aan een icoontje van een geopend potje met een M erachter. Dit icoontje staat voor: “periode na opening”. Als er 12M op de verpakking van je zonnecrème staat, dan is je product na opening dus nog twaalf maanden houdbaar, onder normale bewaaromstandigheden Wilt u er zekerder van zijn dat u de huid optimaal beschermt, dan kunt u het beste de fles zonnebrand vervangen als het langer open is dan de weergegeven houdbaarheidsdatum na openen of als deze is blootgesteld aan extreme omstandigheden. Blijft u de fles toch gebruiken na deze houdbaarheidsdatum, houdt dan altijd een nieuwe fles achter de hand, zodat u verzekerd bent van een goede bescherming tegen de zon.

 

Ontdek ons uitgebreid gamma zonbescherming hier