Definitieve ontharing met Energist VPL

Bij een behandeling voor definitieve ontharing met een Energist VPL-apparaat, absorbeert de kleurstof in het haar het gepulseerde licht en raakt het verhit tot een temperatuur die de eiwitstructuren van de haargroeicellen coaguleert. Zo wordt hergroei van de haren onmogelijk. 

VPL™ staat voor Variable Pulsed Light™. Elke flits bestaat uit een variabele reeks van gelijkwaardige micro-blokpulsen, die in aantal, lengte, sterkte en duur, apart instelbaar zijn via een eenvoudig computerprogramma. Doordat de energie opgedeeld wordt in micro-blokpulsen, kan er met veel hogere energie worden gewerkt dan met de andere systemen, en dit zonder gevaar voor de huid. 

Dit maakt Energist tot het efficiëntste en veiligste systeem voor permanente ontharing en dit voor alle huidtypes - fototype 1 tot en met 6! Na slechts 3 behandelingen is immers reeds 45 tot 60% van de bestaande haargroei permanent verwijderd.

Dat de ontharing permanent en veilig is, blijkt uit tal van wetenschappelijke studies en werd ook bevestigd door de verschillende behaalde certificaten van de Energist VPL™ (FDA-keuring voor 'permanent hair reduction', ISO 9001:2000, ISO 13485:2003, CE medische keuring, Health Canada-, KFDA- en SFDA-keuring.) 

Energist VPL™ heeft dan ook veel meer te bieden dan lasers en IPL-systemen.

Of zoals Professor Dr. R. Knobler (Universiteit Wenen) het stelt:"Energist VPL slaagt waar andere systemen falen!"

Samengevat gaat permanente ontharing daarom als volgt in zijn werk:

- Het haar bevat kleurstof

- De kleurstof absorbeert het licht van de behandeling

- Het geabsorbeerde licht wordt omgezet in warmte-energie waardoor de groeicellen van het haartje gaan verkleven en het haarzakje vernietigd wordt. 


Definitieve ontharing met Energist VPL
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x